Recticel isolatie en Passiefbouw, een ideale combinatie (La Gleize)

Terug naar overzicht

Architecte Anne-Sophie Defoeux en haar partner namen de uitdaging aan om in La Gleize een passiefhuis te bouwen. Een ambitieus project waarvoor ze niet over één nacht ijs gingen en waarbij vooral de juiste oplossingen moesten worden gevonden. Het koppel droomde al lang van dit passiefhuis. Het was een kwestie van de voeten op de grond te houden en zich te buigen over de vele gevoelige punten die eigen zijn aan de bouw van een dergelijke woning. Des te meer omdat Anne-Sophie een van de eersten was om een passiefhuis te bouwen. Vandaar ook het grote belang dat het koppel tijdens hun zoektocht hechtte aan de keuze van het juiste isolatiemateriaal en het oplossen van enkele complexe problemen.

« Een isolatieoplossing op maat »

“Recticel Insulation heeft ons een isolatieoplossing op maat van de specifieke architectuur van onze woning aangeboden. Daarbij was het isoleren van een ronding in onze woning het delicaatst”, vertelt Anne-Sophie. “Dankzij de Recticel® isolatieplaten was dit probleem gauw opgelost. Het was de ideale keuze, want de isolatiewaarde van de
isolatieplaten ligt een stuk hoger dan die van minerale wol.” Anne-Sophie maakte gebruikt van vrijwel alle Recticel®
producten voor de isolatie van haar woning: van Powerroof® over Eurowall®, Powerdeck® F, Eurothane® tot Eurofloor®. Voor een architecte als Anne-Sophie is kwaliteit immers synoniem met duurzaamheid en een gegarandeerde isolatiewaarde. “Er worden heel wat dingen verteld over isolatie, maar die blijken helaas niet altijd aan de realiteit te beantwoorden. Recticel Insulation kwam voor ons erg overtuigend uit de hoek.”

« Een garantie op efficiënte isolatie »

Wanneer Anne-Sophie voor het eerst begon te dromen over haar toekomstig passiefhuis, bestonden vele van de gebruikte oplossingen nog niet. “Mijn verbeelding heeft dan ook een belangrijke rol gespeeld voor het bedenken van deze woning. Bovendien is Recticel® ook op dit gebied een echte leidraad gebleken: ze hebben ons een echte waaier aan oplossingen voorgesteld, met een waar succes als resultaat: onze woning zal immers binnenkort het passiefhuiscertificaat behalen.”

Locatie: La gleize
Architect: Anne Sophie Defoeux
Isolatieproducten: Powerroof, Eurowalll, Powerdeck, Eurothane, Eurofloor

Gerelateerde producten

Print Send to friend