Spouwmuurisolatie met EUROWALL 21

Terug naar overzicht
Download hier de  bestektekst
DOC (23 kb)

 

 

De thermische isolatie van de buitenmuur zal uitgevoerd worden door middel van een gedeeltelijke vulling van de spouw met een plaat in hard polyisocyanuraatschuim  (EUROWALL21), met een volumegewicht in de kern van ± 30 kg/m³.

Brandgedrag: Euroclass F volgens NBN EN13501-1.

De platen zullen aan beide zijden voorzien zijn van een gasdicht meerlagencomplex van kraftpapier en metaalfolies waarvan één zijde reflecterend en één zijde matgrijs. De reflecterende zijde bevat een raster.  De reflecterende zijde moet naar de luchtspouw gericht worden.

De gedeclareerde warmtegeleidingscoëfficiënt  D = 0,021 W/mK.

De druksterkte bij 10% vervorming:   120 kPa (1,2 kg/cm²).

De productie van deze isolatieplaten is gecertificeerd volgens ISO 9001:2008.

De afmetingen van de platen zijn 1200 mm x 600 mm. De platen zijn voorzien aan de vier zijden van een tand -en groefverbinding.

De platen dienen geschrankt tegen het binnenspouwblad aangedrukt te worden. Het aantal bevestigingen zal minimaal 4 per plaat bedragen. De plaat wordt met de tand naar boven geplaatst.

Ter bevordering van de winddichtheid wordt er aanbevolen de naden af te plakken met een daartoe bestemde tape van de fabrikant van de isolatieplaten (RECTITAPE). De tape wordt aangebracht op een droge, propere ondergrond en wordt over zijn volledige lengte goed aangedrukt.

De totale spouwbreedte zal zodanig zijn dat aan de zijde van het buitenspouwblad op plan nog minimaal 30 mm luchtspouw beschikbaar is.

Volgende oppervlakten en diktes zullen gebruikt moeten worden:

Omschrijving Dikte Oppervlakte RD-waarde
  (in mm) (in m²) (m²K/W)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Send to friend