Spouwmuurisolatie met EUROWALL

Terug naar overzicht
Download hier de  bestektekst
DOC (17,5 kb)

 

 

De thermische isolatie van het hellend dak zal uitgevoerd worden door middel van een plaat in hard polyurethaanschuim (Eurowall) met een volumegewicht in de kern van ± 30 kg/m³.
Brandgedrag: A1 volgens KB 19/12/1997, Class 1 volgens BS 476 part 7 en Euroclass F volgens NBN EN13501-1.
De platen zullen aan beide zijden voorzien zijn van een gasdicht meerlagencomplex van kraftpapier en metaalfolies waarvan één zijde reflecterend en één zijde matgrijs.
De gedeclareerde warmtegeleidingscoëfficiënt λD = 0,022 W/mK.
De productie van deze isolatiepanelen is gecertificeerd volgens ISO 9001:2008 en ISO 14001:2004.
De platen hebben een technische goedkeuring en een CEN Keymark, hierdoor zijn ze onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole, uitgevoerd door een erkend organisme.
De druksterkte bij 10% vervorming: > 120 kPa (1,2 kg/cm²).
De afmetingen van de platen zijn 1200 mm x 600 mm. De platen zijn voorzien aan de vier zijden van een tand en groef verbinding.
De platen dienen tegen een effen draagstructuur aangedrukt te worden en zullen mechanisch bevestigd worden met vijzen, zodoende een doorlopend isolatieschild gecreëerd wordt.
Langs de binnenkant wordt een bijkomend zelfklevend luchtscherm geplaatst waarbij de naden volledig afgetaped worden.
Als alternatief kunnen de naden van de isolatieplaten afgekleefd worden met een daartoe bestemde tape van de fabrikant, en de omtreksvoegen luchtdicht gemaakt worden.
Binnenin wordt tegen het luchtscherm een gipskartonplaat geplaatst door middel van mechanische bevestiging. De bevestiging van de gipskartonplaten zal op houten latten dienen te gebeuren. Deze latten laten toe de draagstructuur uit te vlakken en ook tegelijkertijd het luchtscherm te bevestigingen.
Volgende oppervlakten en diktes zullen gebruikt moeten worden:

Omschrijving

Dikte

Oppervlakte

RD-waarde

 

(in mm)

(in m²)

(m²K/W)

 
Print Send to friend