Platdakisolatie met helling POWERDECK FA op staaldak voor daken met een geringe waterafvoer en gekleefde kunststofdakbedekking – bitumenbestand

Terug naar overzicht

 

Download hier de bestektekst
DOC (31kb)

 

 

De thermische isolatie zal uitgevoerd worden met platen in hard polyisocyanuraatschuim (TAUFOAM by Recticel / POWERDECK FA), met een volumegewicht in de kern van 30 kg/m³ en een Euroclass E volgens EN 13501-1 en Euroclass B s2 d0 (end use steeldeck).
De platen zijn aan beide zijden bekleed  met een mineraal gecoat glasvlies.
De platen hebben een technische goedkeuring en een CEN Keymark. Hierdoor zijn zij onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole uitgevoerd door een erkend organisme.
De productie van deze isolatieplaten is gecertificeerd volgens ISO 9001:2000.
De gedeclareerde warmtegeleidingscoëfficiënt λD = 0,026 W/mK.
De druksterkte bij 10% vervorming > 120 kPa (1,2 kg/cm²).
De afmetingen van de platen zijn 1200 mm x 600 mm. De dikte varieert in de lengterichting.
Het afschot bedraagt     :           1/60                OF                   1/80
De minimale isolatiedikte hangt af van de golfopening van de plooiplaat. Wanneer de uiteinden van de isolatie zijn opgelegd bedraagt deze 1/3 van de golfopening. De
platen worden met gesloten voegen geplaatst.
De isolatieplaten worden mechanisch bevestigd op het staaldak met minimum 4 bevestigers per plaat. Het juiste aantal bevestigingen zal bepaald worden in functie van hun kwaliteit, de windbelastingen en de dikte van de staalprofielplaat. De aan te wenden mechanische bevestigingsmiddelen zullen voldoen aan de eisen overeenkomstig de UEAtc-klasse II en een minimale diameter van 4,8 mm hebben. De kunststofdichtingslaag wordt onmiddellijk na de plaatsing van de isolatie gekleefd op de isolatieplaten met een passende koudlijm, dit volgens de richtlijnen van de fabrikant van het dichtingsmembraan.
De noodzaak van een dampremmende laag zal bepaald worden door berekening ofwel volgens de Technische Voorlichting 215 "HET PLATTE DAK" van het WTCB. De specifieke richtlijnen vervat in de Technische Goedkeuring van het isolatiemateriaal zijn van toepassing; bij het ontbreken ervan zijn de algemene bepalingen van de NOTA 215 te volgen.
Een legplan,opgemaakt door de fabrikant van de isolatiepanelen, zal voorgelegd worden voor de aanvang der werken. Dit zal opgemaakt worden in functie van:
- de afmetingen van het dak
- de plaats van de waterafvoerpunten
- de minimum gemiddelde dikte
Volgende aantallen en diktes zullen gebruikt worden:

Minimale dikte

Maximale dikte

Aantal (1/80)

 

Aantal (1/60)

 

 

80A = 

 

60A =

 

 

 

80B = 

 

60B =

 

 

 

80C = 

 

60C =

 

 

 

80D = 

 

60D =

 

 

 

60mm =

 

80mm =

 

Print Send to friend