Platdakisolatie met helling POWERDECK FA op betondak voor daken met een geringe waterafvoer met losliggende bitumineuze dichtingslaag

Terug naar overzicht
Download hier de bestektekst
DOC (24,5 kb)

 

 

De thermische isolatie zal uitgevoerd worden met platen in hard polyisocyanuraatschuim (TAUfoam by Recticel/Powerdeck FA), met een volumegewicht in de kern van ± 30 kg/m³ en een Euroclass E volgens EN 13501-1 of Euroclass B s2 d0 (end use steeldeck).
De platen zijn aan beide zijden bekleed met een mineraal gecoat glasvlies.
De platen hebben een technische goedkeuring en een CEN Keymark. Hierdoor zijn zij onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole uitgevoerd door een erkend organisme.
De productie van deze isolatieplaten is gecertificeerd volgens ISO 9001:2000.
De gedeclareerde warmtegeleidingscoëfficiënt λD = 0,026 W/mK .
De druksterkte bij 10% vervorming: > 120 kPa (1,2 kg/cm²).
De afmetingen van de platen zijn 1200 mm x 600 mm. De dikte varieert in de lengterichting.
Het afschot bedraagt : 1/60 OF 1/80
De isolatieplaten worden volledig op de dampremmende laag gekleefd door middel van een laag warme bitumen of worden gekleefd met een compatibele koudlijm.
De platen worden met gesloten voegen geplaatst. De waterdichte bedekking wordt onmiddellijk na de plaatsing van de isolatie aangebracht.
De bitumineuze dichtingslaag wordt volledig onafhankelijk geplaatst.
Een zware schutlaag - grind, tegels of een monoliete bescherming (beton, asfalt) zal hierop aangebracht worden, om de windkrachten op te vangen, volgens de voorschriften van de fabrikant van het dichtingsmembraan. In het geval van tegels op tegeldragers zal het grondoppervlak van deze derwijze bepaald worden dat de drukspanning op de isolatie ter plaatse van deze tegeldragers niet hoger oploopt dan ongeveer een vierde van de drukweerstand van het isolatiemateriaal gemeten bij een samendrukking van 10%.
De noodzaak van een dampremmende laag zal bepaald worden door berekening ofwel volgens de Technische Voorlichting 215 "HET PLATTE DAK" van het WTCB. De specifieke richtlijnen vervat in de Technische Goedkeuring van het isolatiemateriaal zijn van toepassing; bij het ontbreken ervan zijn de algemene bepalingen van de NOTA 215 te volgen.
Een legplan, opgemaakt door de fabrikant van de isolatiepanelen, zal voorgelegd worden voor de aanvang der werken. Dit zal opgemaakt worden in functie van:
- de afmetingen van het dak
- de plaats van de waterafvoerpunten
- de minimum gemiddelde dikte
Volgende aantallen en diktes zullen gebruikt worden:

Minimale dikte

Maximale dikte

Aantal (1/80)

 

Aantal (1/60)

 

 

80A = 

 

60A =

 

 

 

80B = 

 

60B =

 

 

 

80C = 

 

60C =

 

 

 

80D = 

 

60D =

 

 

 

60mm =

 

80mm =

 

Print Send to friend