Platdakisolatie EUROTHANE SILVER op houten draagstructuur met mechanisch bevestigde kunststofdakbedekking - bitumenbestand

Terug naar overzicht
Donwload hier de bestektekst
DOC (22,5 kb)

 

 

De thermische isolatie zal uitgevoerd worden met platen in hard polyisocyanuraatschuim (EUROTHANE SILVER), met een volumegewicht in de kern van 30 kg/m³ en een brandklasse Euroclass B s2 d0 (end use steeldeck).
De platen zijn aan beide zijden voorzien van een gasdicht meerlagencomplex.
De gedeclareerde warmtegeleidingscoëfficiënt λD = 0,022 W/mK.
De platen hebben een technische goedkeuring en een CEN Keymark. Hierdoor zijn zij onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole uitgevoerd door een erkend organisme.De productie van deze isolatiepanelen is gecertificeerd volgens ISO 9001:2008 en ISO 14001:2004.
De druksterkte bij 10% vervorming > 150 kPa (1,5 kg/cm²).
De afmeting van de platen zijn 600 mm x 1200 mm, 1000 mm x 1200 mm (op aanvraag) of 2500 mm x 1200 mm.
De isolatieplaten worden mechanisch bevestigd in het draagvlak met minstens 4 of 6 (bij grote plaatafmetingen) schroeven per paneel.
Voorafgaandelijk plaatst men op de houten ondergrond:
- een scheidingslaag bestaande uit een ruw glasvlies of polyestermat
- een dampremmende laag op kunststofbasis welke samen met de isolatiepanelen bevestigd wordt.
De platen worden verspringend en met gesloten voegen geplaatst.
De kunststofdakbedekking wordt onmiddellijk na de plaatsing van de isolatie aangebracht en mechanisch bevestigd in het draagvlak volgens de richtlijnen van de fabrikant van het dichtingsmembraan.
De noodzaak van een dampremmende laag zal bepaald worden door berekening ofwel volgens de Technische Voorlichting 215 "HET PLATTE DAK" van het WTCB. De specifieke richtlijnen vervat in de Technische Goedkeuring van het isolatiemateriaal zijn van toepassing; bij het ontbreken ervan zijn de algemene bepalingen van de NOTA 215 te volgen.
Volgende oppervlakten en diktes zullen gebruikt moeten worden:

Omschrijving

Dikte

Oppervlakte

RD-waarde

 

(in mm)

(in m²)

(m²K/W)

 
Print Send to friend