Hellend dakisolatie POWERDECK op houten drager met mechanisch bevestigde metalen dakbedekking

Terug naar overzicht
Download hier de bestektekst
DOC (24,0 kb)

 

 

 

De thermische isolatie zal uitgevoerd worden met platen in een specifiek hard polyisocyanuraatschuim (TAUFOAM by Recticel / POWERDECK), met een volumegewicht in de kern van ± 30 kg/m³ en een brandreactie A1 volgens KB 19/12/1997.
Brandgedrag: Class 1 volgens BS 476 part 7, FM Approval class 1 volgens FM Approval Standard 4450, Euroclass B s2 d0 (end use steeldeck) en Euroclass D s2 d0 (product) volgens EN 13501-1.
De platen zullen aan beide zijden voorzien zijn van een zuivere aluminium van ca. 50µ.
De platen hebben een technische goedkeuring en een CEN Keymark en zijn onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole, uitgevoerd door een erkend organisme.
De productie van deze isolatiepanelen is gecertificeerd volgens ISO 9001:2000.
De gedeclareerde warmtegeleidingscoëfficiënt λD = 0,024 W/mK.
De druksterkte bij 10% vervorming: > 150 kPa (1,5 kg/cm²).
De afmetingen van de platen zijn 1200 mm x 2500 mm.
De platen worden verspringend en met gesloten voegen geplaatst. De isolatieplaten worden mechanisch bevestigd op de houten drager. Het aantal bevestigingen is minimaal 4 per plaat. De aan te wenden mechanische bevestigingsmiddelen zullen voldoen aan de eisen overeenkomstig de UEAtc-klasse C en een minimale diameter van 4,8 mm hebben.
Voor de plaatsing van de isolatie wordt een dampscherm van minimaal kwaliteit E3 - een gewapend bitumen met polyesterinlage type APP of SBS - toegepast.
Bij gebouwen met een klimaatklasse 4 wordt een dampscherm van kwaliteit E4 – Gewapend bitumina met metaalfolies – toegepast.
De plaatsing van de platen zal gebeuren volgens de voorschriften van de fabrikant.
Volgende oppervlakten en diktes zullen gebruikt moeten worden:

Omschrijving

Dikte

Oppervlakte

RD-waarde

 

(in mm)

(in m²)

(m²K/W)

Print Send to friend