Buitengevelbekleding met POWERWALL

Terug naar overzicht
Download hier de bestektekst
Doc (22,5kb)

 

 

De thermische isolatie van de buitenmuur zal uitgevoerd worden door middel van platen (POWERWALL) met een kern in TAUfoam by Recticel (een specifiek hard polyisocyanuraatschuim), met een volumegewicht in de kern van ± 30 kg/m³ met een brandreactie A1 volgens KB 19/12/1997 en een Euroclass D s2 d0 volgens EN13501-1.
De platen hebben een technische goedkeuring (ATG/H) en een CEN Keymark. Hierdoor zijn zij onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole uitgevoerd door een erkend organisme.
De platen zullen aan beide zijden voorzien zijn van een gewafelde zuivere aluminium van 50µ, waarvan één zijde een raster heeft.
De productie van deze isolatieplaten is gecertificeerd volgens ISO 9001:2000.
De gedeclareerde warmtegeleidingscoëfficiënt = 0,024 W/(m.K)
De drukweerstand bij 10% vervorming: > 150 kPa (1,5 kg/cm²)
De afmetingen van de platen zijn 1200 mm x 600 mm. De platen zijn voorzien aan de vier zijden van een tand -en groefverbinding.
De platen dienen geschrankt tegen de buitengevel geplaatst te worden. Het aantal isolatiepluggen zal minimaal 3 per  isolatieplaat bedragen. De pluggen worden homogeen verdeeld.
Ter bevordering van de winddichtheid wordt aanbevolen de naden af te plakken met een daartoe bestemde tape van de fabrikant van de isolatieplaten (RECTITAPE). De tape wordt aangebracht op een droge, propere ondergrond en wordt over zijn volledige lengte goed aangedrukt.
Bij open voegen in de buitengevelbekleding wordt over de ganse oppervlakte een dampopen, waterdichte en UV-bestendige folie aangebracht tegen de geplaatste POWERWALL isolatie.
Via regelschroeven, aangebracht doorheen de isolatie in de draagstructuur, wordt het lattenwerk volledig uitgelijnd, waarna de gevelafwerking kan aangebracht worden. Het aantal regelschroeven, onderlinge afstand, secties van de draagstructuur, en de plaatsing van de gevelbekleding gebeurt volgens de voorschriften van de fabrikant van de gevelbekleding.
De verluchte luchtspouw bedraagt minimaal 30 mm.

Volgende oppervlakten en diktes zullen gebruikt moeten worden:

Omschrijving

Dikte

Oppervlakte

RD-waarde

 

(in mm)

(in m²)

(m²K/W)

Print Send to friend