Brandveilige platdakisolatie POWERDECK op staaldak met mechanisch bevestigde bitumineuze dakbedekking

Terug naar overzicht
Download hier de bestektekst
DOC (27,0 kb)

 

 

 

De thermische isolatie zal uitgevoerd worden met platen in hard polyisocyanuraatschuim (TAUFOAM by Recticel / POWERDECK), met een volumegewicht in de kern van  30 kg/m³ en een brandreactie A1 volgens KB 19/12/1997, Class 1 volgens BS 476 part7, FM Approval class 1 volgens FM Approval Standard 4450, Euroclass B s2 d0 (end use steeldeck) en Euroclass D s2 d0 (product) volgens EN 13501-1.
De platen zijn aan beide zijden voorzien van een zuivere aluminium van ca. 50µ.
De platen hebben een technische goedkeuring en een CEN Keymark. Hierdoor zijn zij onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole, uitgevoerd door een erkend organisme.
De productie van deze isolatiepanelen is gecertificeerd volgens ISO 9001:2000.
De gedeclareerde warmtegeleidingscoëfficiënt λD = 0,024 W/mK.
De druksterkte bij 10% vervorming: > 150 kPa (1,5 kg/cm²).
De afmetingen van de platen zijn 1200 mm x 600 mm , 1200 mm x 1000 mm of 1200 mm x 2500 mm. De minimale isolatiedikte hangt af van de golfopening van de plooiplaat (zie de technische goedkeuring). De platen worden verspringend en met gesloten voegen geplaatst. De uiteinden van de isolatieplaten worden dragend verlegd.
De isolatieplaten worden mechanisch bevestigd op het staaldak. Het aantal bevestigingen is minimaal 4 of 6 (bij grote plaatafmetingen) per plaat. De aan te wenden mechanische bevestigingsmiddelen zullen voldoen aan de eisen overeenkomstig de UEAtc-klasse II en een minimale diameter van 4,8 mm hebben. De dakbedekking wordt aangebracht onmiddellijk na de plaatsing van de isolatie. De meerlaagse bitumineuze dakbedekking wordt door de isolatieplaten heen in het staaldak mechanisch bevestigd volgens de voorschriften van de fabrikant van het dichtingsmembraan.
De noodzaak van een dampremmende laag zal bepaald worden door berekening ofwel volgens de Technische Voorlichting 215 "HET PLATTE DAK" van het WTCB. De specifieke plaatsingsrichtlijnen van deze NOTA 215 zijn van toepassing.
Volgende oppervlakten en diktes zullen gebruikt moeten worden:

Omschrijving

Dikte

Oppervlakte

RD-waarde

 

(in mm)

(in m²)

(m²K/W)

Print Send to friend