Brandveilige platdakisolatie POWERDECK F op staaldak met mechanisch bevestigde bitumineuze dakdichting

Terug naar overzicht
Download hier de bestektekst
DOC (22,0 kb)

 

 

 

De thermische isolatie zal uitgevoerd worden met platen in hard polyisocyanuraatschuim (TAUFOAM by Recticel/Powerdeck F), met een volumegewicht in de kern van ± 30 kg/m³, een brandreactie Euroclass E volgens EN 13501-1 en Euroclass B s2 d0 (end-use staaldak).
De platen zijn aan beide zijden bekleed met een mineraal gecoat glasvlies.
De platen hebben een technische goedkeuring en een CEN Keymark. Hierdoor zijn zij onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole uitgevoerd door een erkend organisme.
De productie van deze isolatieplaten is gecertificeerd volgens ISO 9001:2000.
De gedeclareerde warmtegeleidingscoëfficiënt λD = 0,026 W/mK
De druksterkte bij 10% vervorming: > 120 kPa (1,2 kg/cm²).
De afmetingen van de platen zijn 1200 mm x 600 mm,1200 mm x 1000 mm of 1200mm x 2500 mm.
De minimale isolatiedikte hangt af van de golfopening van de plooiplaat (zie de technische goedkeuring). De platen worden verspringend en met gesloten voegen geplaatst.
De isolatieplaten worden mechanisch bevestigd op het staaldak met minimum 4 of 6 (bij grote plaatafmetingen) bevestigers per plaat. De aan te wenden mechanische bevestigingsmiddelen zullen voldoen aan de eisen overeenkomstig de UEAtc-klasse II en een minimale diameter van 4,8 mm hebben. De dakbedekking wordt aangebracht onmiddellijk na de plaatsing van de isolatie. De bitumineuze dakbedekking wordt door de isolatieplaten heen in het staaldak mechanisch bevestigd volgens de voorschriften van de fabrikant van het dichtingsmembraan.
De noodzaak van een dampremmende laag zal bepaald worden door berekening ofwel volgens de Technische Voorlichting 215 "HET PLATTE DAK" van het WTCB. De specifieke richtlijnen vervat in de Technische Goedkeuring van het isolatiemateriaal zijn van toepassing; bij het ontbreken ervan zijn de algemene bepalingen van de NOTA 215 te volgen.
Volgende oppervlakten en diktes zullen gebruikt moeten worden:

Omschrijving

Dikte

Oppervlakte

RD-waarde

 

(in mm)

(in m²)

(m²K/W)

Print Send to friend