Brandveilige platdakisolatie POWERDECK F op staaldak met gekleefde kunststofdakbedekking - niet bitumenbestand

Terug naar overzicht
Download hier de bestektekst
DOC (27,0 kb)

 

 

 

De thermische isolatie zal uitgevoerd worden met platen in hard polyisocyanuraatschuim (TAUFOAM by Recticel / POWERDECK F), met een volumegewicht in de kern van  30 kg/m³, een brandreactie Euroclass E volgens EN 13501-1 en Euroclass B s2 d0 (end use steeldeck).
De platen zullen aan beide zijden bekleed zijn met een mineraal gecoat glasvlies.
De platen hebben een technische goedkeuring en een CEN Keymark. Hierdoor zijn zij onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole uitgevoerd door een erkend organisme.
De productie van deze isolatieplaten is gecertificeerd volgens ISO 9001:2000.
De gedeclareerde warmtegeleidingscoëfficiënt λD = 0,026 W/mK.
De druksterkte bij 10% vervorming: > 120 kPa (1,2 kg/cm²).
De afmetingen van de platen zijn 1200 mm x 600 mm, 1200 mm x 1000 mm of 1200 mm x 2500 mm. De minimale isolatiedikte hangt af van de golfopening van de plooiplaat (zie de technische goedkeuring).
De platen worden verspringend en met gesloten voegen geplaatst. De uiteinden van de isolatieplaten worden dragend verlegd.
De isolatieplaten worden mechanisch bevestigd op het staaldak. Het aantal bevestigingen is minimaal 4 of 6 (bij grote plaatafmetingen) per plaat. Het juiste aantal zal bepaald worden in functie van hun kwaliteit, de windbelastingen en de dikte van de staalplaat.
De aan te wenden mechanische bevestigingsmiddelen zullen voldoen aan de eisen overeenkomstig de UEAtc-klasse II en een minimale diameter van 4,8 mm hebben. De kunststofdichtingslaag wordt onmiddellijk na de plaatsing van de isolatie gekleefd op de isolatieplaten met een passende koudlijm, dit volgens de richtlijnen van de fabrikant van het dichtingsmembraan.
De noodzaak van een dampremmende laag zal bepaald worden door berekening ofwel volgens de Technische Voorlichting 215 "HET PLATTE DAK" van het WTCB. De specifieke richtlijnen vervat in de Technische Goedkeuring van het isolatiemateriaal zijn van toepassing; bij het ontbreken ervan zijn de algemene bepalingen van de NOTA 215 te volgen.
Volgende oppervlakten en diktes zullen gebruikt moeten worden:

Omschrijving

Dikte

Oppervlakte

RD-waarde

 

(in mm)

(in m²)

(m²K/W)

Print Send to friend