Brandveilige platdakisolatie POWERDECK F op staaldak met gekleefde kunststof dichtingslaag – bitumenbestand

Terug naar overzicht
Download hier de bestektekst
DOC (27,0 kb)

 

 

 

De thermische isolatie zal uitgevoerd worden met platen in hard polyisocyanuraatschuim (TAUFOAM by Recticel / POWERDECK F), met een volumegewicht in de kern van  30 kg/m³ en een Euroclass E volgens EN 13501-1 en Euroclass B s2 d0 (end use steeldeck).
De platen zijn aan beide zijden bekleed met een mineraal gecoat glasvlies.
De platen hebben een technische goedkeuring en een CEN Keymark. Hierdoor zijn zij onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole uitgevoerd door een erkend organisme.
De productie van deze isolatieplaten is gecertificeerd volgens ISO 9001:2000.
De gedeclareerde warmtegeleidingscoëfficiënt λD = 0,026 W/mK.
De druksterkte bij 10% vervorming > 120 kPa (1,2 kg/cm²).
De afmetingen van de platen zijn 1200 mm x 600 mm, 1200 mm x 1000 mm of 1200 mm x 2500 mm. De minimale isolatiedikte hangt af van de golfopening van de plooiplaat. Wanneer de uiteinden van de isolatie zijn opgelegd bedraagt deze 1/3 van de golfopening. De platen worden verspringend en met gesloten voegen geplaatst.
De isolatieplaten worden mechanisch bevestigd op het staaldak met minimum 4 of 6 (voor grote plaatafmetingen) bevestigers per plaat in het centrale dakgedeelte en minimaal 6 of 8 (voor grote plaatafmetinten) per plaat in de randzone en de hoeken van het dak.
Het juiste aantal zal bepaald worden in functie van hun kwaliteit, de windbelastingen en de dikte van de staalplaat.
De aan te wenden mechanische bevestigingsmiddelen zullen voldoen aan de eisen overeenkomstig de UEAtc-klasse II en een minimale diameter van 4,8 mm hebben. De kunststofdichtingslaag wordt onmiddellijk na de plaatsing van de isolatie gekleefd op de isolatieplaten met een passende koudlijm, dit volgens de richtlijnen van de fabrikant van het dichtingsmembraan.
De noodzaak van een dampremmende laag zal bepaald worden door berekening ofwel volgens de Technische Voorlichting 215 "HET PLATTE DAK" van het WTCB. De specifieke plaatsingsrichtlijnen van deze NOTA 215 zijn van toepassing.
Volgende oppervlakten en diktes zullen gebruikt moeten worden:

Omschrijving

Dikte

Oppervlakte

RD-waarde

 

(in mm)

(in m²)

(m²K/W)

Print Send to friend