Brandveilige platdakisolatie POWERDECK F op houten draagstructuur met mechanisch bevestigde kunststofdakbedekking - niet bitumenbestand

Terug naar overzicht
Download hier de bestektekst
DOC (27,0 kb)

 

 

 

De thermische isolatie zal uitgevoerd worden met platen in hard polyisocyanuraatschuim (TAUFOAM by Recticel / POWERDECK F), met een volumegewicht in de kern van  30 kg/m³ en een brandreactie Euroclass E volgens EN 13501-1 en Euroclass B s2 d0 (end use steeldeck).
De platen zullen aan beide zijden bekleed zijn met een mineraal gecoat glasvlies.
De platen hebben een technische goedkeuring en een CEN Keymark. Hierdoor zijn zij onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole uitgevoerd door een erkend organisme.
De productie van deze isolatieplaten is gecertificeerd volgens ISO 9001:2000.
De gedeclareerde warmtegeleidingscoëfficiënt λD= 0,026 W/mK.
De druksterkte bij 10% vervorming > 120 kPa (1,2 kg/cm²)
De afmetingen van de platen zijn 1200 mm x 600 mm, 1200 mm x 1000 mm of 1200 mm x 2500 mm.
De isolatieplaten worden mechanisch bevestigd in het draagvlak met minstens vier of zes (bij grote plaatafmetingen) schroeven per paneel.
Voorafgaandelijk plaatst men op de houten ondergrond:
- een scheidingslaag bestaande uit een ruw glasvlies of polyestermat
- een dampremmende laag op kunststofbasis welke samen met de isolatiepanelen bevestigd wordt.
De platen worden verspringend en met gesloten voegen geplaatst.£
De kunststofdakbedekking wordt onmiddellijk na de plaatsing van de isolatie aangebracht en mechanisch bevestigd in het draagvlak volgens de richtlijnen van de fabrikant van het dichtingsmembraan, na voorafgaandelijk een scheidingslaag te hebben geplaatst bestaande uit een polyestervlies met korte vezels van minstens 300 g/m² of een ander vlies te bepalen door de fabrikant van het dichtingsmateriaal.
De noodzaak van een dampremmende laag zal bepaald worden door berekening ofwel volgens de Technische Voorlichting 215 "HET PLATTE DAK" van het WTCB. De specifieke richtlijnen vervat in de Technische Goedkeuring van het isolatiemateriaal zijn van toepassing; bij het ontbreken ervan zijn de algemene bepalingen van de NOTA 215 te volgen.
Volgende oppervlakten en diktes zullen gebruikt moeten worden:

Omschrijving

Dikte

Oppervlakte

RD-waarde

 

(in mm)

(in m²)

(m²K/W)

Print Send to friend