Brandveilige platdakisolatie POWERDECK F op betondak met partieel gekleefde bitumineuze dichtingslaag volgens de gietmethode

Terug naar overzicht
Download hier de bestektekst
DOC (22,5 kb)

 

 

 

De thermische isolatie zal uitgevoerd worden met platen in hard polyisocyanuraatschuim (TAUFOAM by Recticel / POWERDECK F), met een volumegewicht in de kern van  30 kg/m³ en een Euroclass B s2 d0 (end use steeldeck) of Euroclass E (product) volgens EN 13501-1.
De platen zijn aan beide zijden bekleed met een mineraal gecoat glasvlies.
De platen hebben een technische goedkeuring en een CEN Keymark. Hierdoor zijn zij onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole uitgevoerd door een erkend organisme.
De productie van deze isolatieplaten is gecertificeerd volgens ISO 9001:2000.
De gedeclareerde warmtegeleidingscoëfficiënt λD= 0,026 W/mK.
De druksterkte bij 10% vervorming: > 120 kPa (1,2 kg/cm²).
De afmetingen van de platen zijn 1200 mm x 600 mm.
De isolatieplaten worden volledig op de dampremmende laag gekleefd door middel van een laag warme bitumen 110/30.
De platen worden verspringend en met gesloten voegen geplaatst. De waterdichte bedekking wordt onmiddellijk na de plaatsing van de isolatie aangebracht.
Op de isolatiepanelen wordt een geperforeerde bitumineuze laag aangebracht, geschikt voor toepassing van de gietmethode. De bitumineuze dakbedekking wordt hierop volledig gekleefd door middel van warme bitumen 110/30.
De noodzaak van een dampremmende laag zal bepaald worden door berekening ofwel volgens de Technische Voorlichting 215 "HET PLATTE DAK" van het WTCB. De specifieke richtlijnen vervat in de Technische Goedkeuring van het isolatiemateriaal zijn van toepassing; bij het ontbreken ervan zijn de algemene bepalingen van de NOTA 215 te volgen.
Volgende oppervlakten en diktes zullen gebruikt moeten worden:

Omschrijving

Dikte

Oppervlakte

RD-waarde

 

(in mm)

(in m²)

(m²K/W)

Print Send to friend