Het project Vroomshoop wint de PassiefBouwen Award 2014!

Terug naar overzicht

Recticel Insulation laat u met trots weten dat het project Vroomshoop de PassiefBouwen Award 2014 heeft gewonnen. Dit project, een woonzorgcomplex met 22 appartementen van woningcorporatie Mijande Wonen, is gebouwd volgens de Massief Passief bouwvisie van Recticel Insulation.

Het project betreft een nieuw appartementencomplex in het centrum van het dorp Vroomshoop in Nederland. Dankzij de Massief Passief bouwvisie van Recticel Insulation gaat het om een uiterst energiezuinig gebouw.

award foto vroomshoop passiefbouwen 2014

Graag citeren we hierbij uit het juryrapport:

Categorie Overige Gebouwen
In deze categorie was één nominatie.
Wie meent dat hiermee de Award 2014 voor dit project bij voorbaat verzekerd was, vergist zich. De jury is niet verplicht om een Award toe te kennen.
Juist tegen deze achtegrond heeft de jury dit project dus extra grondig beoordeeld.
Het enthousiasme werd daarbij steeds groter.
Een project in een moeilijke categorie. Een vormgeving die voorbeeldig past in de omgeving. Een ontwerp waarbij alle voordelen en mogelijkheden van passief bouwen worden uitgebuit en tot hun recht komen. Een energievraag die zo laag is dat individuele bemetering elk jaar meer zou kosten dan de kosten van de gebruikte brandstof. Grote aandacht voor de zomerse nachtventilatie, die koeling totaal overbodig maakt.

In de categorie Overige Gebouwen verdient het project Vroomshoop de Award 2014 ten volle!

Print Send to friend