Recticel Insulation en kwaliteit

Recticel Insulation doet er elke dag alles aan om in haar isolatieproducten het absolute maximum op het gebied van kwaliteit te bereiken.

60 jaar ervaring in polyurethaan

Recticel Insulation maakt deel uit van Recticel, de Europese marktleider en al sinds de jaren ‘50 een wereldspeler in de ontwikkeling en productie van polyurethaan (PU). Dit fantastische schuim wordt voor heel wat toepassingen gebruikt.

Het zachtschuim wordt o.a. gebruikt voor zitcomfort (zetels), slaapcomfort (met bekende merken als Beka®, Lattoflex® en Swissflex®) en interieurbekleding voor auto’s (dashboards, zetels). Het hardschuim heeft dichte cellen en is daarom stevig en vormvast. Het is dit hardschuim dat we ook in onze hoogkwalitatieve isolatieplaten gebruiken.

 

Recticel Insulation blijft investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten voor een optimale isolatie van gebouwen. Recticel heeft bovendien een eigen wetenschappelijk centrum in Wetteren, het International Development Center (IDC), waar meer dan 100 mensen continu werken aan onderzoek en ontwikkeling.

 

Geen twijfel mogelijk: niemand heeft een grotere knowhow van en passie voor polyurethaan dan Recticel.

     International Development Center (IDC) Wetteren

Testen, testen en nog eens testen

Recticel Insulation laat werkelijk niets aan het toeval over. Wij onderwerpen onze producten continu aan een waaier
van testen. Op die manier wordt onder meer de thermische performantie getest en bovendien strenger beoordeeld dan
de normen voorschrijven.

Naast alle opgelegde kwaliteitstesten, zoals druktesten en testen in verband met de isolatiewaarde (λ), voert Recticel Insulation regelmatig heel wat extra testen uit zonder verplichting vanuit de norm:

Roltest: test rond de stevigheid en belasting van het materiaal
Tapetest: test de sterkte van de bekleding
Gasbrandertest: test met gebruik van open vlam
Bitumentest: test met warme bitumen
Delaminatietest: test de hechting van de lagen in de bekleding
Onderdompelingtest: test met onderdompeling in water
Infraroodtest: test na bloodstelling aan infraroodlicht van 80°C

Uiterst performante bekleding

Recticel Insulation stemt haar bekledingen af in functie van de verschillende toepassingsdomeinen. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van sterkere bekledingen, met onder andere een betere corrosieweerstand. Een ‘zwaardere’ bekleding heeft een positieve invloed op de stabiliteit van de plaat.

Hoogwaardig schuim!

Recticel Insulation beschikt over verschillende productietechnologieën om de isolatieplaten te maken. Hierbij maken wij geen compromissen tussen stabiliteit, isolatiewaarde (λ) en brandgedrag. Recticel Insulation kiest altijd de technologie uit die de beste isolatieplaat geeft voor de gevraagde toepassing.

Aanhoudende kwaliteit na 15, 50, 75, zelfs na 100 jaar

De isolatiewaarde (lambda-waarde) van onze producten blijft ook na vele jaren stabiel. Hoe lager deze lambda-waarde, hoe beter de platen isoleren. Zoals u op onderstaande grafiek kunt zien, stabiliseert die waarde zich in de tijd. De waarde die Recticel Insulation vermeldt, houdt rekening met die veroudering en wordt gegarandeerd door ATG(H) en Keymark.

Lambda-waarde (λ) na versnelde veroudering voor isolatie met λD = 0,023 W/mK

Keymark, hét bewijs voor kwaliteit

Recticel Insulation is in het bezit van diverse Keymark certificaten. Keymark is een Europees kwaliteitslabel dat aan producten wordt toegekend door erkende, onafhankelijke experts. Dit certificaat biedt u nog meer toegevoegde waarde dan het CE-merkteken, dat geen kwaliteitslabel is. Het bewijs dat we ons gamma jaarlijks – en geheel vrijwillig – aan uiterst strenge externe controles onderwerpen. Zo worden we continu doorgelicht en moeten we aantonen dat we bij al onze producten steeds de hoogst mogelijke kwaliteit afleveren. Iets wat we voor u maar al te graag doen! Meer nog: in België hebben wij dit ook gekoppeld aan de uiterst strenge ATG/H productgoedkeuring en de ATG systeemgoedkeuring. Een hele geruststelling voor u!      All Recticel insulations are 100% Keymark certified.
Print Send to friend