Recticel Insulation heeft een groen hart

‘Recticel Insulation heeft een groen hart.’ Dat bedoelen we figuurlijk, maar ook letterlijk. Zo doen we er alles aan om de CO2-uitstoot te verlagen, maar bestaat het hart van onze isolatieproducten ook echt uit milieuvriendelijk materiaal. Het klinkt misschien raar: milieuvriendelijke kunststof, maar met PUR-isolatie bespaart u in 75 jaar 400 keer meer energie dan er nodig was om het te produceren. Goed voor de natuur dus.

Met respect voor het milieu

In de grafiek ziet u hoeveel energie een huis zonder isolatie verbruikt. Vergelijk dit met de CO2-uitstoot van een passiefhuis, en u weet dat het de moeite loont om duurzaam te isoleren met Recticel Insulation. Dit zowel op ecologisch als economisch gebied.

 

Meer aardolie, a.u.b. ...

Er is nog een reden waarom we minder energie moeten gaan verbruiken: de fossiele grondstoffen zoals aardolie zijn bijna op. Daarom pleiten we voor een verantwoord gebruik van die aardolie. Concreet: er moet minder olie worden verstookt, en meer olie worden gebruikt voor de productie van PUR, het hoogperformante materiaal waaruit onze isolatie bestaat.
Nu wordt 96% van de aardolie gebruikt als brandstof. De overige 4% wordt verwerkt tot kunststoffen, waarvan slechts 0,08% tot PUR. Heel spijtig als u weet dat PUR-isolatie 400 keer meer energie bespaart dan er nodig was om het te produceren.

Een niet- of slecht geïsoleerde woning stoot veel meer CO2 uit dan een goed geïsoleerde woning.

Met PUR-isolatie bespaart u in 75 jaar 400 keer meer energie dan er nodig was om het te produceren.

Print Send to friend