Rc waarde online berekenen

Bereken hier de Rc waarde via ons Rc rekenprogramma.

De betrouwbare berekeningen kunnen snel gemaakt worden. Het vergelijken van de toe te passen materialen in de bouwkundige constructies wordt zo een kinderspel. Deze tool is bedoeld voor alle personen die zich met bouwfysica bezig houden: adviseurs, architecten, aannemers, projectontwikkelaars, woningcorporaties, fabrikanten, installateurs, scholieren, etc.

Download het rekenprogramma* voor:

 Download de Recticel Rc berekeningstool voor de geventileerde gevel  Download de Recticel Rc berekeningstool voor het plat dak  Download de Recticel Rc berekeningstool voor de spouwmuur

Het rekenprogramma bestaat uit een automatisch beveiligd excel werkblad, beschikbaar als een zip bestand.

U heeft dus de software Microsoft Excel nodig om de berekeningen uit te voeren en eventueel een comperssie programma zoals Winzip om de gedownloade zip file uit te pakken. 

*Recticel biedt u een handrekenmethode om de warmteweerstand en de warmtedoorgangscoëfficiënt van scheidingsconstructies te berekenen. Recticel heeft deze berekeningswijze met de grootste zorg opgesteld op basis van NEN 1068:2012/C1:2014.
Recticel kan evenwel niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten in het programma ongeacht de aard van de oorzaak. Indien u moeilijkheden ondervindt om de vereenvoudigde Recticel Insulation methode of de officiële methode te gebruiken voor Recticel Insulation producten,kunt u altijd contact opnemen met Rob Wesel (wesel.rob@recticel.com).

Print Send to friend