Op zoek naar BENOvatie-inspiratie? U vindt die vanaf nu in de gratis BENOvatiekrant!

Terug naar overzicht

Wie renoveert, moet tal van keuzes maken: praktische, financiële en esthetische. Al is één keuze snel gemaakt: de beslissing om, als u renoveert, het meteen goed te doen en te BENOveren. Op www.mijnBENOvatie.be vindt u hierover, verdeeld over 5 BENOvatiestappen, alle informatie. En sinds kort ook een schat aan inspiratie via de gloednieuwe BENOvatiekrant, waarop de ‘betere renoveerder’ zich vanaf nu gratis kan abonneren. 

Gewoon renoveren is passé

Wie een blik werpt op de Vlaamse woningen, kan er niet omheen: heel veel huizen zijn sterk verouderd. Zo’n 200.000 huizen zijn zelfs in te slechte staat om het vereiste basiscomfort te bieden. Een van de meest voorkomende problemen is een gebrek aan isolatie, waardoor de bewoners veel meer moeten verwarmen dan strikt noodzakelijk is. Dat is duur, inefficiënt en slecht voor het milieu.

Om tegen 2050 elk huis en elk appartement energiezuinig te maken, moeten we vanaf nu radicaal anders gaan renoveren. Gericht en doeltreffend. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en volgens de verschillende BENOvatiestappen in de meest logische volgorde.

Gewoon renoveren is passé. Beter renoveren of ‘BENOveren’ is de toekomst. Die toekomst kan gerust vandaag al beginnen. Want hoe sneller u BENOveert, hoe sneller het milieu en u zelf kunnen genieten van de vele voordelen die een geBENOveerde woning te bieden heeft: veel minder CO2-uitstoot, een veel lagere energiefactuur, een hoger wooncomfort, een gezonder binnenklimaat, én een aanzienlijke esthetische en financiële meerwaarde van uw huis.

Volg uw ideale BENOvatietraject

Het meest gebruikelijke BENOvatietraject behelst de BENOvatie van achtereenvolgens het dak, de buitenmuren, het glas en het schrijnwerk, over de vloer tot aan de ‘technieken’: verwarming en sanitair warm waterventilatieelektriciteit en verlichting. Het is doorheen deze 5 BENOvatiestappen dat de website www.mijnBENOvatie.be de Vlaamse kandidaat-BENOveerder gidst met een schat aan informatie, concrete oplossingen, premie-updates en financieringsadvies.

Maar ieder project heeft uiteraard zijn eigen aanpak, met werken die vaak dooreen lopen, en met eigen keuzes die binnen elke BENOvatiestap nog dienen te worden gemaakt. Om precies die ruime waaier aan mogelijkheden en opportuniteiten te belichten en om u nog meer te inspireren, geeft het consortium MijnBENOvatie.be vanaf nu een gratis BENOvatiekrant uit.

Gratis BENOvatiekrant

De nieuwe digitale BENOvatiekrant is net als de website www.mijnBENOvatie.be een gezamenlijke realisatie van 14 marktleiders van de Belgische bouwsector, met onder andere Recticel Insulation. Recticel Insulation zich als voorloper aan bij de Ik BENOveer-campagne van de Vlaamse overheid om de voordelen en principes van renoveren volgens de ambities van het Renovatiepact 2050 bij kandidaat-verbouwers nu al bekend te maken.

Schrijf je in om je te abonneren op de gratis BENOvatiekrant

Kandidaat-verbouwers kunnen zich vanaf nu via de banner op de homepage van www.mijnBENOvatie.be gratis abonneren op de nieuwe BENOvatiekrant, de inspiratie- en informatiegids voor de ‘betere renoveerder’. Zo krijgen ze heel wat nuttige BENOvatietips & -tricks, maken ze kennis met de nieuwste BENOvatie-oplossingen, blijven ze op de hoogte van de laatste premie-updates en lezen ze tal van inspirerende getuigenissen van verbouwers die de BENOvatiestap al hebben gezet.

Meer info

www.mijnBENOvatie.be  
www.facebook.be/mijnBENOvatie

Print Send to friend